Începe a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare VIDEO

Începe a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare VIDEO
Noi emoţii pentru părinţii care vor să-şi dea copiii la şcoală. Astăzi a început cea de-a doua etapă de înscrieri în învăţământul primar. Doar câţiva părinţi au trecut pragul şcolilor care mai au locuri libere în clasele pregătitoare.

Noua etapă de înscrieri reprezintă a doua şansă pentru părinţii care, din diverse motive, nu au depus dosarul în prima etapă sau copilul lor nu a primit loc în şcoala dorită. După prima etapă, în Cluj au rămas pe dinafară 78 de copii cu dosare depuse, în condiţiile în care mai sunt peste 1.300 de locuri disponibile. Aşa că părinţii nu s-au înghesuit în prima zi de înscrieri.

La liceul Mihai Eminescu aflat in zona centrala a orasului mai sunt 10 locuri libere pentru inscriere.. astazi doar doi parinti si-au depus dosarul.

Directorii de şcoli speră să atragă cât mai mulţi copii.

"In acest moment mai avem 20 de locuri... din cauza ca zona sufera demografic. avem incredere ca vor veni. e scoala buna cu certificare europeana in mai multi ani", a menţionat Alina Bărăian, directorul şcolii Constantin Brâncuşi.

Înscrierile se desfăşoară în perioda 8 - 17 mai. În cadrul acestei etape nu mai este obligatoriu ca părinţii să aibă domiciliul în zona şcolii.

"Incepe azi. e devreme sa spunem cum va decurge. discutam de un nr mic de elevi 78 care nu au fost repartizati in prima etapa de asta nu ne asteptam la inghesuiala. sunt locuri peste tot peste 1300 locuri", a specificat inspectoraul şcolar general din Cluj, Valentin Cuibus.

Listele finale vor fi afişate în 24 mai la unităţile şcoale şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Rareş RÂŞNOVEANU

Comenteaza