Începe Salina Equines Horse Trophy 2017. Peste 200 de concurenţi şi cele mai consistente premii oferite în România FOTO/VIDEO

Începe Salina Equines Horse Trophy 2017. Peste 200 de concurenţi şi cele mai consistente premii oferite în România FOTO/VIDEO
Începe Competiţia Internaţională Salina Equines Horse Trophy 2017, eveniment are loc în perioada 29 iunie – 2 iulie 2017 pe domeniul Salina Equines, investiţie în valoare de 2 milioane de euro în imediata apropiere a Salinei Turda din judeţul Cluj.

Bilete

Vor participa peste 200 de sportivi din ţară şi din străinătate, iar valoarea totală a premiilor ajunge la 50.000 de euro. Pe lângă probele de competiţie - obstacole, anduranţă şi atelaj, spectatorii vor avea parte de show-uri de dresură şi acrobaţii semnate de celebrul Miron Bococi şi alţi invitaţi surpriză, activităţi pentru copii şi zone de food & drinks.

Biletele pentru accesul la competiţie costă 5 lei/zi, iar cele pentru spectacolele de seară variază între 50 lei/zi (în picioare), 75 lei/zi (în tribună) şi 150 lei/zi (zona VIP). Pentru sectorul "tribună", copiii până la 5 ani, însoţiţi de un adult, au acces gratuit. În aceleaşi condiţii, accesul este gratuit pentru copiii de până la 10 ani, pentru sectorul "în picioare".

Biletele sunt disponibile la Salina Equines, Restaurantul Sarea-n bucate (Turda) sau în Iulius Mall Cluj-Napoca (Ticket Event, lângă Centrul Info) şi online pe biletmaster.ro. O parte din sumele obținute din vânzarea biletelor vor fi donate, la fel ca şi anul trecut, Spitalului Municipal Turda, pentru dotarea Blocului Operator.

(articolul continuă după galeria foto)

Salina Equines Horse Trophy 2017

Salina Equines Horse Trophy 2017

Competiţia Salina Equines Horse Trophy se va desfăşura în 2017 pe durata a patru zile, între 29 iunie şi 2 iulie. Faţă de prima ediţie, cea din 2016 la care au participat 150 de concurenţi şi premiile au fost în valoare totală de 30.000 de euro, anul acesta sunt aşteptaţi peste 200 de sportivi şi cuantumul premiilor va ajunge la 50.000 de euro - cea mai mare sumă pusă la bătaie într-un concurs hipic organizat în România.

Proba de obstacole (naţională) se va desfăşura zilnic, de joi până duminică, fiind proba cu cea mai mare rată de înscriere, peste 130 de concurenţi. Este nivelul cel mai provocator și sofisticat al competiției de sărituri; o competiție pur atletică, de ordin superior. Calul și călăretul devin unul, oferind astfel tipul de entuziasm neîntalnit în alte sporturi. Bărbații și femeile concurează ca egali. Calul deține puterea, iar călărețul deține controlul.

Ziua de sâmbătă va aduce în faţa spectatorilor o probă extrem de spectaculoasă - Proba Master Electrogrup 20 de ani, în cadrul căreia obstacolele pentru sărituri vor fi ridicate de 1,30 metri până la 1,60 metri. Marele premiu al acestei grupe este în valoare de 5.000 de euro.

Proba de anduranţă, denumita și "maratonul cailor", constă în parcurgerea unor trasee pe distanţele de 40, 60, 80 şi 120 de km, proba fiind asistată de medici veterinari, arbitri și observatori. Se va desfăşura pe teritoriul localităţilor Turda, Viişoara, Câmpia Turzii, Ploscoş şi Triteni, pe drum de pământ, pietriş şi iarbă. În zilele de sâmbătă şi duminică va avea loc etapa naţională, în timp ce duminică se va defăşura concursul internaţional.

Nu în ultimul rând, sâmbătă (între orele 13.00 şi 15.00) şi duminică (între orele 14.00 şi 14.30) va avea loc proba de atelaje, cu 2 şi patru cai. Proba presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole unde combinația între cel mai rapid timp și numărul redus de obstacole dărâmate desemnează câștigătorul probei.

Începând din 2018 şi proba de obstacole va fi inclusă în calendarul competiţiilor internaţionale. În prezent, Salina Equines Trophy rivalizează cu concursuri hipice din Cehia sau Polonia, iar ţelul este ca în viitorul apropiat să ajungă la renumele celor din Olanda şi Germania, acolo unde se desfăşoară şi campionatele mondiale.

Spectacol impresionant de acrobație și dresaj în libertate cu Miron Bococi

La ceas de seară, după încheierea probelor de concurs, oaspeții domeniului Salina Equines se vor putea bucura de show-uri pregătite de invitaţi speciali din Franţa şi Africa, câr şi de echipa de acrobaţi a Salinei Equines. Mai mult, celebrul Miron Bococi se întoarce în România cu un spectacol impresionant de acrobație și dresaj în libertate.

De asemenea, pe toată durata evenimentului vor funcţiona zone de food & drinks, spaţii destinate activităţilor pentru cei mici, corturi pentru mame şi magazine de suveniruri.

Domeniul ecvestru Salina Equines - investiţie de 2 milioane de euro

Complexul sportiv şi de agrement Salina Equines, întins pe două hectare şi compus din grajduri noi, construite la standarde europene, o arenă exterioare şi un manej interior folosite pentru antrenamentul zilnic al cailor - în funcţie de anotimp, dotate cu obstacole pentru competiţii, şi plimbătoare manuale şi electrice, a fost ianugurat în 2016, în urma unei investiţii de 1.5 milioane de euro demarată de Simion Mureşan, unul dintre acţionarii Electrogrup. Încă o arenă exterioară a fost amenajată în 2017, cât şi alte facilităţi, investiţia toală ajungând în prezent la 2 milioane de euro.

Aici funcţionează o şcoală de echitaţie (existând posibilitatea de a practica Hipo-terapia - recuperarea medicală fizică, psihică sau psihomotorie - sub îndrumarea unui psihoterapeut şcolit în Italia), dar şi o pensiune ce poate găzdui 30 de cai cu posibilitate de extindere a capacităţii, fiecare cal beneficiază de alimentaţie şi de medicaţie specifică, sub supravegherea unui medic veterinar. Salina Equines deține în prezent 18 cai proprii (frizieni, andaluzi, arabi, KWPN, CSR, unguresc, lipițan, semigreu și ponei).

O şedinţă de echitaţie costă 50 de lei, în timp ce tarifele de pensiune pleacă de la 300 de euro/lună.

Zaracatan. Show-uri de acrobaţie săptămânale

Manejul interiro al domeniului ecvestru Salina Equines a fost transformat de curând în teatru. Aici, la fiecare sfârşit de săptămână (sâmbăta şi duminica, începând cu ora 18.00), patru artişti ai celor mai mari spectacole de echitație din lume - Cavalia Odysseo expun interacțiunea dintre oameni și cai, care trăiesc și respiră împreună, ca și la începutul anilor 1900. Biletele costă 50 lei - regular şi 80 de lei - VIP, cu food & drinks inclus. Capacitatea în tribune este de 400 de locuri pe scaune.

Programul detaliat al competiției Salina Equines Horse Trophy 2107 poate fi consultat pe site-ul www.salinatrophy.ro.

 

 

Comenteaza