Video Foto Începe sezonul de hipism la Salina Equines. Cinci competiţii în 2018

Începe sezonul de hipism la Salina Equines. Cinci competiţii în 2018
| Foto: Salina Equines
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018
Poza noua 05.04.2018

Salina Equines organizează, în 2018, un număr de 5 evenimente hipice spectaculoase pe domeniul centrului de echitaţie, investiţie în valoare de 2,5 milioane de euro, în imediata apropiere a Salinei Turda din judeţul Cluj.

Premii de 100.000 de mii de euro, sute de participanți din țară și străinătate și mii de spectatori este bilanțul primilor doi ani de competiții sportive desfășurate în baza de lângă Salina Turda.

Clendarul competiţiilor organizate de Salina Equines în 2018

27 - 28 aprilie - Etapa națională de Anduranță Ecvestră (ediția a doua)

11 - 13 mai - Cupa Federației Ecvestre Române

5 - 8 iulie - Salina Equines Horse Trophy (ediția a treia)

12 - 15 iulie - Etapa Națională de Obstacole

13 - 16 septembrie - Finala Forță, Finale Amatori

Acest calendar este doar o mostră a faptului că interesul pentru hipismul românesc renaşte şi că, în următorii ani, acest sport are toate şansele să revină la renumele de odinioară, când călăreţii români câştigau trei cupe pe naţiuni şi medalii de bronz şi de argint la olimpiadele de la Berlin, Moscova şi Roma.

“În ultimii ani s-au investit 15 milioane de euro doar în mediul privat, din care 2.5 milioane de euro la Cluj, la Salina Equines. Sunt tot mai mulţi concurenţi români înscrişi în compeţii, foarte mulţi tineri. Anul trecut, proba de Anduraţă a fost câştigată de o tânără de 18 ani. A crescut şi numărul celor care cumpără cai. Dacă până acum oamenii veneau şi împrumutau caii noştrii, acum preveră să aibă calul în proprietate şi să îl ţină la pensiunea noastră. Să nu uităm că între cal şi călăreţ trebuie să existe sinergie, iar acest lucru înseamnă muncă constantă, de lungă durată”, a declarat Cristian Bondor, directorul evenimentelor organizate de Salina Equines.

Salina Equines Horse Trophy, cel mai aşteptat eveniment al verii în Transilvania

Salina Equines Horse Trophy, competiţie aflată la a treia ediţie, este cel mai aşteptat eveniment hipic al verii în Transilvania, publicul putând asista, pe parcursul a 4 zile, la probe de Obstacole (este nivelul cel mai provocator și sofisticat al competiției de sărituri; o competiție pur atletică, de ordin superior), Anduranță (denumita și "maratonul cailor", constă în parcurgerea unor trasee pe distanţele de 40, 60, 80 şi 120 de km, proba fiind asistată de medici veterinari, arbitri și observatori) şi Atelaje – 2 şi 4 cai (proba presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole unde combinația între cel mai rapid timp și numărul redus de obstacole dărâmate desemnează câștigătorul probei).

Miron Bococi, îmblânzitorul de cai din Barceloa, revine la Cluj

La finalul fiecărei zile de concurs, oaspeţii domeniului Salina Equines sunt invitaţi să asiste la spectacole ecvestre oferite de cei mai buni sportivi acrobaţi ai lumii. În ultimii doi ani, celebrul Miron Bococi a cucerit pubicul cu show-uri impresionante de acrobație și dresaj în libertate şi promite să o facă şi în 2018.

De asemenea, pe toată durata evenimentelor vor funcţiona zone de food & drinks, spaţii destinate activităţilor pentru cei mici, corturi pentru mame şi magazine de suveniruri.

Bilete cu destinaţie umanitară

Accesul publicului la evenimentele organizate de Salina Equines este gratuit, intrare pe bază de bilet existând doar în cazul competiţiei Salina Equines Horse Trophy – un preţ modic de 5 lei/persoană. Suma obținută din vânzarea biletelor va fi donată, la fel ca şi în anii precedenţi, Spitalului Municipal Turda, pentru dotarea Blocului Operator.

Zaracatan, show-uri excvestre la final de săptămână

În perioada iunie – septembrie 2018, la fiecare sfârşit de săptămână, manejul interior al domeniului Salina Equines va găzdui spectacole oferite de sportivi acrobați din cele mai cunoscute show-uri ecvestre dn lume - Odysseo Cavalia și Apassionata – sub titulatura “Zaracatan”. Capacitatea în tribune este de 400 de locuri pe scaune. Biletele vor putea fi achiziţionate online.

Salina Equines – şcoală de echitaţie şi pensiune pentru cai

Centrul de Echitație Salina Equines, o investiție de aproximativ 2.5 milioane de euro, oferă servicii de echitație (existând posibilitatea de a practica Hipo-terapia - recuperarea medicală fizică, psihică sau psihomotorie - sub îndrumarea unui psihoterapeut şcolit în Italia) - în cele două manejuri exterioare, cu o suprafață de 4000 mp, respectiv 1100 mp și în cel acoperit, de 800 mp, dar funcționează și ca pensiune pentru aproximativ 50 de cai - fiecare cal beneficiază de alimentaţie şi de medicaţie specifică, sub supravegherea unui medic veterinar.

Centrul s-a născut din pasiunea pentru cai și un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat.

Mai multe informaţii despre domeniul ecvestru şi competiţie hipice Salina Equines găsiţi pe salinaequines.ro sau pe pegina de Facebook Salina Equines.

 

 

 

 

Comenteaza