Incident cu un tren de călători Cluj-Napoca – București Nord. Un vagon a rămas fără ușă

Incident cu un tren de călători Cluj-Napoca – București Nord. Un vagon a rămas fără ușă
| Foto: arhivă

Trenul de călători Cluj-Napoca – București Nord are zeci de minute întârziere, după ce un utilaj feroviar a smuls ușa unui vagon. După incident, șeful de tren a stat în vagonul afectat pentru a-i supraveghea pe pasageri.

Este vorba despre trenul IR 1836 Cluj-Napoca – București Nord, care a pornit, azi dimineață, la ora 7:40, din Cluj și ar trebui să ajungă în Capitală la ora 20:20. 

În jurul orei 10:30, la Alba-Iulia, când trenul parcursese 125 de kilometri, la ieșire din stația Bărăbanț, un utilaj feroviar care se afla și lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere agățând și smulgând ușa de acces a ultimului vagon din compunerea trenului care circulă pe linia alăturată.

"Menționăm că ușa de acces este culisantă cu acționare digiatală, iar deschiderea acesteia este posibilă numai pe timpul staționării trenului. Demersurile de constatare a incidentului s-au realizat în stația Vințu de Jos de unde trenul a plecat cu o întârziere de 79 de minute", a transmis CFR Călători.

Vagonul a fost înlocuit în stația Simeria. Șeful de tren a stat în vagonul în cauză pentru siguranța pasagerilor.

Comenteaza