News alert Inginer român, răpit în Libia

Inginer român, răpit în Libia

Un inginer român a fost răpit de persoane înarmate, în apropierea unei zone de sonde petroliere din vestul Libiei, afirmă surse citate de cotidianul Libyan Express.

Potrivit surselor citate, patru ingineri, inclusiv unul din România, au fost răpiţi din zona complexului de sonde petroliere El Sharara, situat în vestul Libiei. Inginerii au fost preluaţi de indivizi înarmaţi şi transportaţi într-un loc necunoscut. Ulterior, doi ingineri au fost eliberaţi, au declarat sursele citate, precizând că ceilalţi doi rămân în captivitate.

MAE, despre românul răpit în Libia: A fost activată celula de criză pentru a verifica situaţia

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a dispus activarea unei Celule de criză după ce un inginer român a fost răpit în Libia, însă MAE precizează că procedurile de verificare pot fi de durată şi că a instituit încă din 2015 nivelul maxim de alertă pentru acest stat.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, are în atenţie cazul cetăţeanului român. Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE”, transmite Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Celula de Criză a demarat, în regim de urgenţă, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt.

”Având în vedere specificul operaţiunilor şi situaţia din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situaţia de securitate de pe teritoriul Libiei. Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major - Părăsiţi imediat zona sau ţara!”, mai precizează comunicatul MAE.

Etichete
Comenteaza