Foto Inovații la un concurs culinar din Cluj: de la brânza cu cafea verde, până la salam de mangaliță

Brânză cu cafea verde ori salam de mangaliță cu pudră din coji de ouă. Sunt doar câteva dintre inovațiile studențiilor de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj-Napoca.

Salamul din carne de porc Mangaliță cu pudră din coji de ouă si brânza cu cafea verde au fost apreciate.

Andrei Dodan, Student USAMV Cluj-Napoca: ”Este diferit adaosul de antioxidanții din cafea verde, care ajută la îmbunătățirea texturii, aromei și nu în ultimul rând, la procesul de maturare. Am văzut că există cu fructe de soc, cu diferite adaosuri, dar cafea verde este prima dată”.

Cristiana Popșor, Studentă USAMV Cluj-Napoca: ”Am ales să valorific reziduurile alimentare, cojile de ouă, introducându-le într-un salam de mangaliță. Am colectat cojile, le-am pasteurizat, ca să se distrugă toate microorganismele pe care nu ni le dorim în ele, după care le-am făcut pudră și le-am introdus în procesul de fabricare a salamului.

Membrii juriului au reprezentat 18 firme din domeniul alimentar. MAI MULTE AICI!

Comenteaza