Întâlnire regională pe tema politicilor socio-economice pentru rromi, la Cluj

Întâlnire regională pe tema politicilor socio-economice pentru rromi, la Cluj
Prima întâlnire regională dintr-o serie de şase, pe tema politicilor socio-economice pentru comunităţile de rromi din România, a avut loc astăzi la Cluj.

Analiza a avut loc la sediul Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale şi urmăreşte întărirea capacităţii autorităţilor locale şi a societăţii civile de a dezvolta modele de economie socială pentru comunităţile de romi ţinând cont de diversitatea culturală, socială şi economică a acestora.

O delegaţie formată din mai mulţi reprezentanţi ai Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare a participat la eveniment. „Unul dintre obiectivele UNDP stabilite în strategia de ţară pentru România este de a sprijini incluziunea socială şi integrarea socio-economică a grupurilor vulnerabile din România, prin alinierea la scară largă a programelor gestionate de către autorităţile naţionale, inclusiv cele derulate prin fondurile structurale şi de coeziune. Sprijinul ţine cont de provocările migraţiei şi efectele multiple ale crizei economice la nivel mondial şi va consta în susţinerea de politici publice şi de instrumente care vizează incluziunea socială, bazându-se pe experienţa anterioară a UNDP, la nivel naţional şi regional" a declarat Mircea Mocanu, directorul Departamentui Socio-Economic al UNDP România.

Etichete
Comenteaza