Foto Intervenție la Mărișel. Pacientă cu COVID, preluată de salvamontiști

Intervenție la Mărișel. Pacientă cu COVID, preluată de salvamontiști
Intervenție la Mărișel. Pacientă cu COVID, preluată de salvamontiști
Ambulanță cu pacient COVID, rămasă înzăpezită. Au intervenit salvamontiștii clujeni

Salvamontiștii clujeni au intervenit, în weekend, în comuna clujeană Mărișel, unde o ambulanță care transporta o femeie confirmată cu noul coronavirus a rămas blocată în zăpadă.

O echipă a Salvamont-Salvaspeo Cluj a intervenit în cursul dimineții de sâmbătă, 21 noiembrie, pe raza localității Mărișel, în vederea preluării unei paciente rămase înzăpezite cu ambulanța care o transporta.

Imediat după efectuarea apelului la 112, salvamontiștii clujeni s-au mobilizat și, cu ajutorul vehiculului pentru sarcini utilitare achiziționat de Consiliul Județean Cluj, au reușit să ajungă la ambulanța privată rămasă înzăpezită.

Autoutilitara transporta o pacientă din localitatea Mărișel, care se întorcea acasă în urma unei ședințe de dializă avute la o clinică de profil din municipiul Cluj-Napoca.

Ajuns la fața locului, echipajul Salvamont Cluj a preluat pacienta și a transportat-o la domiciliul acesteia, în Mărișel. Intervenția a fost una de o complexitate mai ridicată, datorată atât condițiilor meteo nefavorabile de la acel moment, cât, mai ales, faptului că respectiva persoană era confirmată cu infecția Covid-19. În acest sens, salvatorii care au participat la intervenție au luat toate măsurile de precauție necesare, atât pe perioada transportului cât și după, pentru eliminarea oricărui risc de contaminare.

Comenteaza