Învățați cum să salvați vieți. Maratonul Resuscitării a început la Cluj-Napoca

Învățați cum să salvați vieți. Maratonul Resuscitării a început la Cluj-Napoca
| Foto: Maratonul Resuscitării SMURD Cluj/Facebook

Astăzi, sâmbătă, 9 septembrie 2023, orașul Cluj-Napoca marchează Ziua Mondială a Primului Ajutor printr-un eveniment crucial - Maratonul Resuscitării.

Parcul Central "Simion Bărnuțiu" din municipiu găzduiește acest maraton care pune accentul pe importanța suportului vital de bază în cazul unui stop cardio-respirator (SCR).

Studiile efectuate au subliniat că rapiditatea aplicării manevrelor de resuscitare poate face diferența în supraviețuirea unei persoane.

Prin urmare, acest eveniment încurajează publicul să învețe și să practice tehnici de resuscitare de bază, care pot salva vieți până la sosirea echipelor medicale specializate.

Maratonul Resuscitării este organizat de medicii și paramedicii voluntari SMURD Cluj, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Avram Iancu" din județul Cluj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe.

Acest proiect s-a extins la nivel național și își propune să ofere tuturor oportunitatea de a învăța manevrele de resuscitare de bază.

Evenimentul include expoziții cu tehnologie modernă de intervenție organizate de ISU Cluj, precum și numeroase ateliere pentru copii.

Atelierele oferă posibilitatea celor mici și celor mari de a învăța și exersa tehnici de resuscitare pe manechine speciale.

Ele sunt disponibile gratuit și se desfășoară pe parcursul întregii zile, fără a fi necesară o înregistrare prealabilă.

Comenteaza