Inventatorii români şi maghiari, premiaţi la Cluj

Inventatorii români şi maghiari, premiaţi la Cluj
Inventatorii români remarcaţi pe plan internaţional vor fi premiaţi miercuri de către Asoţiaţia Inventatorilor din România, la Cluj, în cadrul evenimentului intitulat “Rolul invenţiilor în Progresul Societăţii”.

 

Aceştia vor primi, din partea preşedintelui Federaţiei Mondiale a Inventatorilor, Vedres Andras, medalii şi ordine internaţionale de merit. Totodată, evenimentul de premiere va constitui un bun prilej de cunoaştere şi relaţionare atât pentru inventatorii din România şi din Ungaria, cât şi pentru toţi cei interesaţi de acest domeniu inovator.

„Am încercat să punem bazele unui eveniment care să promoveze inovaţia şi care să dea posibilitatea tuturor celor interesaţi de acest domeniu să întâlnească şi să cunoască inventatori recunoscuţi la nivel mondial din România. Vreau să semnalez prezenţa la Cluj-Napoca a domnului dr. Vedres Andras, preşedintele Federaţiei Mondiale a Inventatorilor, care va oferi medalii şi ordine internaţionale de merit inventatorilor ce au fost recunoscuţi pe plan internaţional. În cadrul manifestării, vor fi expuse realizări ale celor distinşi, pe holul din faţa Aulei Magna a Universităţii Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca", a declarat Octavian Pleşa, preşedintele Asociaţiei Inventatorilor din România, organizatorul evenimentului.

Festivitatea de premiere, care va avea loc în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), se va desfăşura în prezenţa prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, şi a rectorului UBB, Ioan Aurel Pop.

Asociaţia Inventatorilor din România a fost creată ca o necesitate de promovare a creativităţii, pe fondul lipsei unor semnale oficiale în această direcţie. Activitatea sa a permis multor inventatori să participe la manifestări internaţionale unde, ca membri ai asociaţiei, au beneficiat de diferite facilităţi. Invenţiile membrilor asociaţiei s-au bucurat de aprecieri la manifestări de anvergură internaţională, cum sunt cele de la Nuremberg, Taipei, Bangkok, Zagreb, Budapesta, Seul sau Moscova, dar şi la numeroasele evenimente de profil organizate în Statele Unite ale Americii.

Scopul acesteia a fost întotdeauna acela de a promova inventatorii, indiferent de locul unde îşi desfăşoară activitatea. Asociaţia a oferit celor interesaţi informări despre expoziţiile organizate la nivel mondial, condiţiile de participare, dar şi consultanţă tehnică şi logistică pentru a asigura cea mai bună expunere pentru invenţii şi inventatori.

Comenteaza