ÎPS Andrei: Încă îmi este dor de mitropolitul Bartolomeu

ÎPS Andrei: Încă îmi este dor de mitropolitul Bartolomeu
Arhiepiscopul şi mitropolitul Clujului, Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Andrei Andreicuţ, a citit ieri, în cadrul Serii de cateheză de la ctedrala mitropolitană din Cluj, câteva cuvinte ale preotului duhovnic Arsenie Papacioc, un apropiat al fostului mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania.

„Voi citi acum câteva apoftegme (cuvinte cu specific sentenţios, gen maxime, aforisme, n.red.) ale părintelui Arsenie Papacioc, care a fost un apropiat al mitropolitului Bartolomeu, după ce săptămâna trecută am citit câteva cuvinte ale lui Ernest Bernea, un alt apropiat al mitropolitului. La fel ca vouă, încă îmi este dor de mitropolitul Bartolomeu", le-a transmis ieri seară mitropolitul Andrei credincioşilor prezenţi la catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca.

Ierarhul a intonat şi o cântare religioasă, acompaniat de o parte dintre cei prezenţi: „Nu sunt un mare cântăreţ, dar vă provoc la cântare în semn de comuniune a noastră", a precizat mitropolitul.

Arhiereul a accentuat pe câteva dintre cuvintele duhovnicului Arsenie Papacioc, care „rămân pentru eternitate". Unul din cuvintele respective este „Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea".

Anterior, arhiereul a prezentat şi câteva citate din cuvintele Sfântului Antonie cel Mare.

Ierarhul a subliniat pe timpul cuvântului său idea de trecere pe care o reprezintă moartea şi importanţa sfinţirii vieţii.

La cuvântul arhiepiscopului şi mitropolitului Clujului au asistat aproximativ 300 de persoane, între care numeroşi tineri.

Cuvântul de învăţătură rostit ieri seară de mitropolitul Andrei face parte din cadrul Serilor catehetice - de explicare a învăţăturii de credinţă ortodoxă - cu titlul "O seară cu Domnul Hristos şi cu Preasfânta Sa Maică" susţinute de ierarh în fiecare duminică seară, după Vecernia oficiată de la ora 18 la catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca.

 

Comenteaza