IRINEU LA ALBA-IULIA. Decanul Ioan Chirilă: Ca la alegerile pentru Mitropolie, s-a împlinit corectarea unei “nedreptăţi”

IRINEU LA ALBA-IULIA. Decanul Ioan Chirilă: Ca la alegerile pentru Mitropolie, s-a împlinit corectarea unei “nedreptăţi”
Alegerea episcopului vicar Irineu Pop-Bistriţeanul ca arhiepiscop al Alba-Iuliei reprezintă o "mângâiere" atât pentru credincioşii din Eparhia respectivă cât şi penru cel ales, dar şi corectarea unei “nedreptăţi”, consideră preotul profesor Ioan Chirilă, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
">

"Cred că dacă în momentul în care s-a făcut alegerea mitropolitului Clujului s-a vorbit de faptul că s-a împlinit corectarea unei <nedreptăţi> şi rezultatul alegerii de astăzi poate fi considerat un gest similar, atât faţă de Preasfinţia sa, cât şi faţă de aşteptările Bisericii. Este o binecuvântare pentru Episcopie şi pentru Biserică. Este cunoscut potenţialul său teologic, implicarea administrativă şi diaconală. Este o mângâiere atât pentru cei păstoriţi cât şi pentru cel ales", a subliniat preotul profesor Ioan Chirilă.

Episcopul-vicar al Clujului, Irineu Pop-Bistriţeanul a fost ales joi în rangul de arhiepiscop al Alba-Iuliei, în cadrul şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care i-a acordat 29 de voturi, dintr-un total de 42 de voturi exprimate. Celălalt candidat, episcopul-vicar Andrei Făgărăşanul a obţinut 13 voturi.

 

 

Comenteaza