Iubitorii de animale clujeni au strâns semnături cerându-i lui Boc să nu dispună eutanasierea maidanezilor FOTO/VIDEO

Iubitorii de animale clujeni au strâns semnături cerându-i lui Boc să nu dispună eutanasierea maidanezilor FOTO/VIDEO
Protestele iubitorilor de animale continuă la Cluj. Circa 150 de persoane s-au strâns în această după masă, în Piaţa Unirii, pentru a protesta împotriva legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. De asemenea, ei au strâns semnături pentru o cerere pe care o vor trimite primarului Emil Boc, prin care îi cer acestuia să nu eutanasieze câinii maidanezi din oraş.

Clujenii au venit la protest cu pancarte şi bannere pe care erau scrise mesaje precum: "Opriţi vărsarea de sânge nevinovat, educaţi, sterilizaţi, adoptaţi!", "Stop abandon", "Eutanasierea elimină efectul nu cauza", "România!!! Stop uciderii câinilor!", "Opriţi crima".

La protest au participat şi mai multe patrupede cu stăpân, care au purtat hăinuţe cu mesaje de solidaritate pentru fraţii lor maidanezi.

În timpul manifestării a luat cuvântul şi un medic veterinar care s-a declarat pro eutanasiere doar în cazul câinilor bolnavi, dar care a spus că situaţia câinilor maidanezi din România se datorează politicului şi gestionării proaste pe care a făcut-o acesta în ultimii ani în această privinţă.

Prin cererea pe care Asociţia "Nuca Animale Welfare" o va trimite edilului Emil Boc se cere: să se menţină neschimbat programul de gestionare al câinilor fără stăpân aplicat până acum, să nu se dispună eutanasierea câinilor sănătoşi care nu au fost adoptaţi într-o perioadă de timp suficient de scurtă pentru a elibera locurile, să se prelungească programul de vizitare şi adopţie al Centrului de Câini Fără Stăpân de la 4 la 20 de ore pe sătpămână, să permită reprezentanţilor Asociaţiei Nuca să participe la acţiunile Serviciului Local de Ecarisaj, etc.

Iubitorii de animale spun că vor continua să iasă în stradă până ce "crima în masă a câinilor fără stăpân" va fi stopată.

În 10 septembrie, în ziua în care Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea, 300 de clujeni au ieşit în stradă.

În 11 septembrie, primarul Emil Boc a declarat că adăpostul pentru câini fără stăpân din Cluj-Napoca dispune de 140 de locuri şi face faţă cererilor din prezent, astfel că nu este cazul de eutanasiere; "vor fi eutanasiaţi doar câinii bolnavi, răniţi", a precizat edilul.

Comenteaza