Jandarmii înteţesc paza, de Bobotează, în preajma bisericilor şi mănăstirilor clujene

Jandarmii înteţesc paza, de Bobotează, în preajma bisericilor şi mănăstirilor clujene
Mai multe efective din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj vor asigura, cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului măsurile de ordine şi siguranţă publică în preajma lăcaşurilor de cult şi a mănăstirilor.

Astfel jandarmii vor fi prezenţi în preajma bisericilor din municipiile Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Turda, Câmpia-Turzii şi Huedin, dar şi a mănăstirilor de la Nicula şi din Floreşti-Tăuţi.
Efective de jandarmi se vor afla cu ocazia Bobotezei atât în preajma lăcaşurilor de cult unde se preconizează o afluenţă mare de persoane, respectiv pe căile de acces spre respectivele aşezăminte, pe timpul oficierii serviciilor religioase, se specifică într-un comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Jandarmii vor urmări şi identificarea şi monitorizarea „persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.)", respectiv descurajarea grupurilor de persoane care tulbură liniştea şi ordinea publică.

„Jandarmeria Cluj recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112", menţionează reprezentanţii Biroului d eInformare şi relaţii Publice al Grupării Mobile de Jandarmi.

Boboteaza- Botezul Domnului este sărbătorită duminică, 6 ianuarie. Slujbele specifice sărbătorii încă din seara preemergătoare.

Comenteaza