Jean Michel Jarre ar putea concerta la Cluj

Jean Michel Jarre ar putea concerta la Cluj
Celebrul muzician francez Jean Michel Jarre, unul dintre pionierii muzicii electronice, synth pop, experimental şi new age, ar putea reveni anul acesta în România, de această dată cu un concert în Cluj-Napoca.

 “Suntem în negocieri avansate, însă nimic nu este sigur până ce nu semnăm contractul”, a declarat Mircea Buteanu, manager Diesel Events.  Concertul ar urma să aibă loc în toamnă, mai precis în luna octombrie, la Sala Polivalentă.

"Sala este deja blocată pentru perioada respectivă", a mai spus Buteanu. Pentru concertul "Jean Michel Jarre - Electronica 1: The Time Machine", Fundaţia Diesel a solicitat Primăriei Cluj-Napoca fonduri nerambursabile în cuantum de 896.400 lei. Municipalitatea va decide luna viitoare asupra listei organizațiilor nonguvernamentale şi a sumelor acordate pentru activitati nonprofit de interes general în 2016.

Şi administratorii stadionului Cluj Arena au dorit să-l aducă pe Jean Michel Jarre la Cluj-Napoca, în 2012. În final, au bătut palma cu duetul suedez Roxette. Jarre a avut două concerte în România, în 2008 şi 2010, în Bucureşti.

Jean-Michel Jarre a devenit celebru datorită concertelor uriaşe pe care le-a susţinut în toate colţurile lumii, fiind considerat artistul francez care a adunat cel mai mare număr de spectatori din lume, la fiecare dintre concertele sale: sute de mii de oameni au asistat la show-urile sale din oraşe precum Hong Kong, Londra şi Beijing şi trei milioane la concertul de la Moscova din 1997.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Oxygène" (1976), "Equinoxe" (1978), "Magnetic Fields/ Les Chants Magnétiques" (1981), "Zoolook" (1984), "Metamorphoses" (2000), "Téo & Téa" (2007).

Cel mai nou material discografic al artistului francez, "Electronica 1: The Time Machine", al 18-lea album de studio al muzicianului, a fost lansat în octombrie 2015 şi conţine şi piese înregistrate în colaborare cu M83, Little Boots, Tangerine Dream, DJ-ul Armin van Buuren, DJ-ul 3D - membru al grupului Massive Attack - şi cu celebrul pianist chinez Lang Lang.

De asemenea, "Electronica Vol 2: The Heart of Noise" va fi lansat în luna mai a acestui an şi va conţine 15 colaborări cu artişti de renume. 

Se estimează că Jarre a vândut 80 de milioane de albume şi discuri single.

Comenteaza