Jos pălăria, ISU Cluj! Pieton accidentat, ajutat de un pompier aflat în timpul liber

Jos pălăria, ISU Cluj! Pieton accidentat, ajutat de un pompier aflat în timpul liber
Un pompier clujean aflat în timpul liber, a acordat primul-ajutor unei persoane accidentate pe strada Alexandru Vaida Voievod din Cluj-Napoca.

"Un pieton a fost rănit și a suferit o fractură deschisă la membrul superior drept, traumatism toracic și mai multe plăgi. Printre martorii acestui eveniment a fost și colegul nostru, plutonierul Ionuţ Urzică, subofițer al Detașamentului de Pompieri Cluj-Napoca, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj.

Acesta, din proprie inițiativă, a acordat persoanei rănite primul ajutor medical, înaintea sosirii echipajului Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare Descarcerare (SMURD), prin aplicarea unui garou la mână, adaptat dintr-un șiret, și menținerea victimei în poziția de siguranță.

Deși aflat în timpul liber, subofițerul nu a neglijat faptul că persoana aflată în suferință avea nevoie de ajutor și, prin intervenția sa, a reușit să amelioreze starea de sănătate a victimei, până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD", se arată într-un comunicat al ISU Cluj. 

Comenteaza