Judecător clujean, sancţionat cu tăierea salariului

Judecător clujean, sancţionat cu tăierea salariului
Judecătorul Iulian Păcurar de la Tribunalul Comercial Cluj a fost sancţionat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu 15% din salariu pe o perioadă de trei luni. Magistratul a fost cercetat disciplinar pentru absenţe nemotivate de la muncă şi alte abateri.

Consiliul Superior al Magistraturii, Secţia pentru Judecători, a iniţiat în 16 mai o acţiune disciplinară împotriva judecătorului Iulian Păcurar de la Tribunalul Comercial Cluj. Cercetarea disciplinară a pornit în urma unei inspecţii a CSM la instanţa clujeană. Judecătorul clujean a fost acuzat de superiori că a lipsit nemotivat de la serviciu în perioada 23-30 iunie 2011, în 27 iunie având şi o şedinţă de judecată la care nu s-a prezentat.

A doua abatere luată în vizor de CSM în cazul judecătorului Păcurar este legată de redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătoreşti, fiind vorba de sentinţe pronunţate în noiembrie 2010, nemotivate încă în februarie 2012. "În perioada decembrie 2010-februarie 2012 a redactat cu întârziere hotărârile judecătoreşti revenite spre motivare, ajungând ca la data de 16 februarie 2012 să înregistreze un număr de 206 hotărâri neredactate; perioada cu care s-a depăşit termenul de redactare este cuprinsă între 4 zile şi 398 de zile, cele mai vechi fiind pronunţate în luna noiembrie 2010", arătau reprezentanţii CSM.

În urma cercetării disciplinare, CSM a decis să îl sancţioneze pe judecătorul clujean cu 15% din salariu pe o perioadă de trei luni. Conform ultimei declaraţii de avere, depusă în 2009, Iulian Păcurar avea un salariu de 15.512 lei lunar. Judecătorul clujean poate să atace hotărârea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iulian Păcurar nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la sancţiunea dispusă de CSM. "A transmis încă de când a început acţiunea disciplinară că nu doreşte să dea declaraţii presei", a spus judecătorul Flavius Moţu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Comercial Cluj.

 

 

Comenteaza