Kovesi, atac la noile legi ale Justiției: Există acțiuni de intimidare asupra noastră

Kovesi, atac la noile legi ale Justiției: Există acțiuni de intimidare asupra noastră
Există o urgență nejustificată pentru modificarea legilor justiției, a spus Laura Codruța Kovesi în timp ce Liviu Dragnea era la sediul DNA.

Procurorul-șef al parchetului anticorupție reclamă că nu a existat transparență și nici o dezbatere reală înainte ca aceste propuneri să fie transmise Parlamentului, iar modificările propuse duc la o creștere a autorității ministrului justiției în dezavantajul independenței magistraților.

"Suntem constrânși să avem această atitutdine. Cred că acest lucru face diferența", a afirmat Kovesi. "Instituțional, legi nu putem face, dar putem să ne exprimăm puncte de vedere, să identificăm vulnerabilitățile și riscurile și să explicăm tehnic sau mai puțin tehnic care sunt consecințele. Putem explica cetățenilor care sunt efectele dacă aceste legi vor fi adoptate în această formă", a subliniat aceasta.

Statul pare că vrea ca DNA să investigheze doar fapte mărunte, sugerează șefa DNA.

"Dacă dorște ca persoane care dețin funcții politice să nu mai poată fi cercetate pentru că ministul e colegul lor de partid și trimite Inspectia Judiciară peste procurori...da", a afirmat Kovesi.

Este extrem de relevant, a mai menționat procurorul-șef DNA, că a fost o voce unitară pe cest sistem judiciar.

 

Comenteaza