La Cluj, Moșul a venit pe bicicletă. 300 de clujeni au intrat în joc FOTO

La Cluj, Moșul a venit pe bicicletă. 300 de clujeni au intrat în joc FOTO
Aproape 300 de clujeni cu suflet mare au îmbrăcat costume de Moș Crăciun și au pornit pe biciclete pentru a împărți magia sărbătorilor de iarnă în întreg orașul. Totul a culminat cu un moment festiv desfășurat la noua Sală Polivalentă, unde aceștia au adus bucurie copiilor cu deficiente de vedere și de auz de la trei licee clujene.

Participanţii s-au întâlnit, sâmbătă dupămasa, în Piaţa Unirii, de unde au pornit în marș prin întregul oraș. Aceștia s-au deplasat de pe Bd. Eroilor spre P-ţa Avram Iancu, pe Calea Dorobanţilor, aleea Bibliotecii, Bulevardul 21 Decembrie 1989, strada Memorandumului, Calea Moţilor, strada George Coşbuc şi aleea Stadionului, punctul final fiind nou construita Sală Polivalentă.

Anterior evenimentului propriu-zis, clujenii au fost invitaţi să doneze, până în 5 decembrie, jucării, cărţi, rechizite, îmbrăcăminte, dulcuri, sucuri şi bani. Toateau fost donate elevilor de la liceele pentru copiii cu deficienţe de vedere şi de auz. CicloMoşul este un eveniment organizat de Asociaţia Clujul Pedalează.

"Prin acest eveniment, acum patru ani am gândit să aducem o altă sărbătoare, un pic mai interesantă, să vină lumea alături de noi, să zâmbească. Chiar și astăzi când am pornit cu bicicletele împodobite lumea se oprea, claxona, râdea, făcea poze. Când am inițiat acest eveniment nu ne-am gândit că va lua o așa amploare, nu ne-am gândit că vom merge la liceele speciale pentru deficienți de auz și de vedere, dar am luat decizia să facem mai mult, nu numai să împărțim bomboane pe stradă, ci să facem într-adevăr ceva bun pentru cei care au nevoie. Fondurile din acest an au provenit de la câteva firma, iar din banii am reușit să cumpărăm rechizite școlare, dulciuri, jucării. De asemenea, copiii de la Școala Emil Isaac au donat din propriile lor jucării, a fost ceva extraordinar cu câtă bucurie au participat. Pachetele au fost împărțite elevilor de la școlile pentru deficienți de auz și de vedere și către elevii școlii „Kozmutza Flora". Le mulțumim tuturor celor care ne-au spijinit, atât autorităților cât și sponsorilor", a declarat Kertesz Levente, organizator al evenimentului.

Alături de ciclo-moși, în Sala Polivalentă s-au strâns câteva sute de persoane, copii și părinți, care au asistat la momente artistice pregătite de elevi și au așteptat, cu sufletul la gură, pachetele cu dulciuri și jucării. Darurile au fost împărțite din mână în mână de ciclo-moși, dar și de sportivi ai echipelor de handbal și ruygby "Universitatea" Cluj, precum și de câțiva jucători ai CFR Cluj.

Comenteaza