Laszlo Attila: În privinţa autostrăzii Transilvania UDMR nu face niciun compromis

Laszlo Attila: În privinţa autostrăzii Transilvania UDMR nu face niciun compromis
Continuarea lucrărilor la autostrada Transilvania este vitală pentru Transilvania şi pentru legăturile Moldovei din ambele părţi ale Prutului cu ifrastructura rutieră din Europa, a subliniat preşedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila.

"Probabil domnul Berceanu nu a citit programul de guvernare a Guvernului din care a făcut parte. Autostrada Transilvania este unul din punctele cruciale ale acestei guvernări. Şi în mandatele precedente a fost o condiţie pentru acordarea de către UDMR a spirijinului atât pentru guvernarea PSD, cât şi pentru alianţa DA, iar apoi pentru PDL. În această privinţă nu facem niciun compromis", a precizat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Laszlo Attila, preşedintele UDMR Cluj.

"Construcţia autostrăzii este vitală pentru Transilvania şi pentru legătura Moldovei de dincoace şi de dincolo de Prut cu structurile rutiere din Europa. Nu prea avem ce discuta sau comenta despre ce a zis domnul Berceanu. Poate că la Craiova autostrada aceasta nu este o prioritate, dar pentru 13 milioane de locuitori, din Transilvania şi Moldova, este", a adăugat Laszlo Attila.

Reprezentantul UDMR a explicat că arterele rutiere preconizate în România ar urma să conecteze Moldova la autostrada Transilvania.

Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat marţi că autostrada Transilvania nu reprezintă o prioritate în domeniul construcţiei de autostrăzi, arătând că România fi trebuit să se concentreze pe construcţia Coridorului european IV. Declaraţia a fost făcută la Craiova, în cadrul unei dezbateri a Comitetului Naţional de Dezvoltare.

Comenteaza