Lebedele s-au întors în Parcul Central din Cluj. Povestea pleacă de la amintirilor a doi frați despre Clujul de odinioară

Lebedele s-au întors în Parcul Central din Cluj. Povestea pleacă de la amintirilor a doi frați despre Clujul de odinioară

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta avem 4 lebede pe Lacul "Chios" din Parcul Central Cluj-Napoca.
 

Primăria a readus lebedele pe lac pentru sezonul cald, în cadrul parteneriatului cu Grădina Zoologică Târgu-Mureș.

Povestea acestor lebede din Parcul Central Cluj-Napoca a pornit de la visul a doi frați ce au copilărit în Cluj-Napoca. Când erau copii, mama acestora le povestea despre lebedele ce trăiau cândva în orașul lor și cât de frumos era Clujul de odinioară. Cei doi nu au uitat imaginea Clujului cu lebede, astfel că, în 2016 s-au decis să se implice, să își transforme visul în realitate.

Celor doi frați, Andrei Miclăuș, inginer IT într-un program de cercetare în Germania și Alexandru Miclăuș, student la facultatea de Automatică și Calculatoare din Cluj-Napoca, li s-au alăturat alți trei prieteni: Marius Muște, medic veterinar, Daiana Prodan, medic stomatolog și Alexandru Stermin, șef lucrări la Facultatea de Biologie și Geologie UBB Cluj.

Împreună, cei cinci tineri au solicitat și primit sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru inițiativa lor dedicată întregii comunități. De asemenea, au obținut alături de primărie sprijinul Grădinii Zoologice Târgu Mureș, de unde, cu susținerea directorului Horațiu Gorea, au primit în dar perechea de lebede ce și-au stabilit căminul la Cluj începând cu 1 august 2016.

Tinerii au fost sprijiniți, de asemenea, de Aurel Muște din cadrul USAMV, precum și de Ioan Coroiu de la Facultatea de Biologie și Geologie, din cadrul UBB Cluj-Napoca.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza