Lemne în valoare de 4.800 de lei, confiscate de polițiștii din Cluj

Lemne în valoare de 4.800 de lei, confiscate de polițiștii din Cluj
Poliţiştii clujeni au confiscat material lemnos în valoare de aproximativ 4.800 de lei, în urma unui control în trafic.

Vineri seara, în jurul orei 20.00, poliţiştii au oprit pe DJ 108C, în afara localităţii Doda Pilii, o autoutilitară care se transporta lemne. Şoferul, un bărbat, de 42 de ani, din comuna clujeană Mărgău, a prezentat avizul de însoţire şi s-a observat că acesta nu transporta ce scria pe aviz.

„Lemnul rotund de esenţă răşinoasă transportat nu corespundea cu ceea ce era consemnat în documentul justificativ, respectiv că se transportă 46 buşteni cu un volum de 11,19 metri cubi. Poliţiştii au dispus reinventarierea materialului lemnos, cu sprijinul personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Beliş, ocazie cu care s-a constatat că autoutilitara transporta 63 de buşteni cu lungimi între 4-6 metri, cu un volum de aproximativ 16,08 metri cubi", precizează reprezentanţii IPJ Cluj.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, iar buştenii, în valoare de aproximativ 4.800 de lei, au fost confiscaţi.

De asemenea, a fost identificat administratorul societății comerciale care a încărcat materialul lemnos și s-a dispus sancționarea contravențională a persoanei juridice cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întrucât a expediat un volum de 4,89 m.c. mai mult material lemnos decât cel ce era consemnat efectiv în avizul de însoțire emis.

Comenteaza