Liceeni, învăţaţi ce înseamnă să fie poliţişti, direct de la sursă

Liceeni, învăţaţi ce înseamnă să fie poliţişti, direct de la sursă
Mai mulţi elevi de liceu de diferite etnii au participat la cea de-a patra ediţie a taberei școlare ”Misiune posibilă - Şanse egale în alegerea carierei”, în cadrul căreia au învăţat cum pot deveni poliţişti, respectiv ce fel de pregătire primesc elevii şcolii de poliţie clujene.

Timp de o săptămână, în perioada 4-8 august, 49 de tineri de liceu, de etnie maghiară, germană și lipoveană, din şapte judeţe (Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureş și Satu Mare), au participat la tabăra a cărui scop a fost promovarea diversităţii etnice şi a echităţii etnoculturale, prin încurajarea tinerilor minoritari să opteze pentru o carieră în structurile poliţiei.

Programul a debutat cu activități de orientare profesională, urmate de vizitarea Secției 3 de Poliție a Municipiului Cluj-Napoca și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Avram Iancu" al Județului Cluj.

Sub genericul "O zi din viața unui elev al Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan", tinerii, echipați complet, au participat la aplicaţii practice ale profesiei de poliţist: instrucţia tragerii, criminalistică și tactică poliţienească. Cele mai apreciate momente au fost încătușarea și conducerea persoanei suspecte la sediul secției de poliție, dar și amprentarea acesteia. În simulatorul de trageri, cea mai mare parte a tinerilor au făcut față cu brio diverselor scenarii pregătite de către instructorii școlii.

În afara programului de instruire, elevii au derulat diverse activități sportive, au vizitat centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca și au participat la un spectacol folk în amfiteatrul școlii.

Tabăra şcolară "Misiune posibilă - Şanse egale în alegerea carierei", organizată de Fundația "Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală" Cluj-Napoca, în colaborare cu Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii Bucureşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost găzduită de Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca.

Comenteaza