Linia de tren Cluj-Napoca – Oradea: 43 mil. lei pentru consultanța și supervizarea lucrărilor

Linia de tren Cluj-Napoca – Oradea: 43 mil. lei pentru consultanța și supervizarea lucrărilor
| Foto: facebook.com/cfrcalatoricluj.ro

CFR Infrastructură a lansat în SICAP un contract în valoare de aproape 43 milioane lei pentru consultanța și supervizarea proiectării și execuției lucrărilor pentru electrificarea și reabilitarea primelor două loturi ale liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor. Este vorba despre Lot 1 Cluj-Napoca – Aghireș și Lot 2 Aghireș – Poieni.

Contractul este împărțit pe cele două loturi, iar un singur operator poate participa la ambele. Pentru celelalte două loturi, Lotul 3 Poieni – Aleșd și Lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria, urmează să fie lansată o altă licitație de supervizare.

Licitația pentru modernizarea și electrificarea Magistralei M 300 Cluj-Napoca – Oradea, al doilea cel mai mare proiect feroviar finanțat prin PNRR, este încă în lucru. În mai, CFR Infrastructură a primit 19 oferte pentru aceste lucrări. Linia de tren dintre Cluj, Oradea și Episcopia Bihor până la frontiera cu Ungaria are o lungime de 166 km, iar valoarea întregului proiect este de peste 7,5 miliarde lei, din care finanțarea prin PNRR acoperă 6,5 miliarde lei, arată economedia.ro.

Durata lucrărilor este de 4 ani, iar lucrările se fac pentru creșterea vitezei la 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv 120 km/h pentru trenurile de marfă. Traseul ar putea fi inclus în proiectul liniei de mare viteză Budapesta – București – Constanța.

Comenteaza