Lipsa echipamentelor medicale din spitale ucide personalul medical. Sacii de gunoi nu protejează împotriva COVID-19

Lipsa echipamentelor medicale din spitale ucide personalul medical. Sacii de gunoi nu protejează împotriva COVID-19

Un angajat dintr-un spital din New York, unde asistentele poartă saci de gunoi în loc de echipament de protecţie, a murit de COVID-19. Lipsa echipamentelor de protecţie la un spital din Manhattan este atât mare încât asistentele au început să poarte saci de gunoi în loc de halate.

Asistentele de la Spitalul Mount Sinai West din New York au distribuit pe reţelele de socializare o fotografie în care se vede că sunt îmbrăcate în saci de gunoi mari, negri, din plastic, transformaţi în haine de protecţie improvizate. Fotografia a devenit virală pe reţelele de socializare.

„Nu mai sunt halate în tot spitalul. Nu mai sunt măşti şi au fost reutilizate toate echipamentele posibile, aşa că asistentele au găsit o soluţie”, se arată în postarea care însoţeşte fotografia, scrie New York Post.

Între timp, angajaţii spitalului au legat moartea unui coleg de-al lor, diagnosticat cu noul coronavirus în urmă cu două săptămâni, de lipsa echipamentelor de bază din unitatea medicală.

Şeful asistenţilor de la Spitalul Mount Sinai West, Kious Kelly, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi a murit după două aproximativ două săptămâni.

Kelly, în vârstă de 48 de ani, a fost internat la spitalul pilot din Mount Sinai, pe Upper East Side, pe 17 martie şi a murit marţi seară. „Kious nu a meritat asta”, a spus o asistentă medicală. „Spitalul ar trebui să fie responsabil. Spitalul l-a ucis”, a spus aceasta.

Între timp, o alta spune că „problemele cu aprovizionarea există de aproximativ un an”, iar criza provocată de COVID-19 nu a făcut decât să înrăutăţească lucrurile. În plus, asistentele spun că mai multe produse, care existau în spital, au început să dispară peste noapte.

Comenteaza