LIVE. Cum revitalizăm muzeele Clujului. Exemplul Muzeului Etnografic, record de vizitatori în 2017

LIVE. Cum revitalizăm muzeele Clujului. Exemplul Muzeului Etnografic, record de vizitatori în 2017
Isoricul Tudor Sălăgean, directorul Muzeulului Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, este invitatul emsiunii 1 la 1, de vineri, moderată de jurnalista Anca Mureşan.

Emisiunea poate fi următiră LIVE, începând cu ora 13.00, mai jos şi pe pagina de Facebook ZIUA de CLUJ.

VEZI ŞI Muzeele (re)devin ''cool" la Cluj. Record de vizitatori, reparaţii după decenii şi revitalizări intergalactice

Muzeul Etnografic - 63.000 vizitatori

Cel mai mare număr de vizitatori, respectiv 62.926, a fost înregistrat în anul 2017 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Dintre aceștia, 27.915 au vizitat sediul central, de pe strada Memorandumului în timp ce 35.011 au trecut pragul Parcului Etnografic Romulus Vuia din Hoia.

Acestora li se mai adaugă alți 18.190 de beneficiari ai activităților organizate de către Muzeul Etnografic în afara sediilor permanente, 10.000 de participanți la Târgul Creatorilor Populari, 760 de vizitatori ai standului din cadrul Festivalului Wonder Puck și 7.430 de vizitatori ai punctului expozițional cu vânzare din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

În pofida faptului că în anul 2017 s-a înregistrat o ușoară scădere a turiștilor care au vizitat sediul central al muzeului, situație determinată de lucrările de reabilitare și modernizare derulate, acest inconvenient a fost compensat de o creștere semnificativă a numărului de vizitatori ai Parcului Etnografic, unde s-a înregistrat un record istoric.

Anul 2018 aduce lucrări de reabilitare pentru Muzeul Etnografic de pe Memorandumului, un concurs de soluţii şi un planul uni Parc Intergalactic pentru cel din Hoia.

Comenteaza