Liviu Alexa: Contractul de vânzare de acţiuni între Walter şi Consiliul Local nu este valabil

Liviu Alexa: Contractul de vânzare de acţiuni între Walter şi Consiliul Local nu este valabil
Contractul de vânzare –cumpărare încheiat între omul de afaceri Florian Walter şi Consiliul Local Cluj-Napoca nu este valabil, susţine blogger-ul clujean Liviu Alexa susţine, într-o postare de pe blogul personal.

„În data de 3 august 2009, Sorin Apostu şi încă 4 consilieri locali semnau un Proces verbal de negociere în vederea atribuirii unui nr de 1.073.324 acţiuni, reprezentând 51 la sută din valoarea capitalului social al SCS FCM Universitatea Cluj SA (îl voi numi în continuare SA-ul). Comisia a constatat că singurul ofertant era domnul Walter Florian, care a înaintat oferta fermă de achiziţie de acţiuni pentru suma de 504.900 lei. Comisia a stabilit împreună cu Walter Florian, prin împuternicit, că acest contract de vânzare-cumparare se va încheia sub următoarele condiţii suspensive - de a căror împlinire depinde însăşi naşterea actului juridic (vezi facsimil 1):

achitarea intregrala de catre ofertant a datoriilor bugetare ale clubului:

achitarea preţului de vânzare a acţiunilor

încheierea între Consiliul local şi ofertant a unui contract de licenţă exclusiv cu titlu gratuit având ca obiect marca Universitatea Cluj U 1919 cu element figurativ.

Procesul verbal de negociere prevede în mod EXPRES ca "neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor suspensive menţionate mai sus până la data de 14 august 2009 duce la incetarea de plin drept a contractului, fără punere în întârziere şi fără intervenţia instanţei", menţionează Liviu Alexa pe blogul personal.

În postarea sa, bloggerul susţijne că punctul 3 al contractului nu a fost îndeplinit, enumernd mai multe date în sprijinul poziţiei sale.

 

Comenteaza