Locuri de muncă pentru romii din Pata Rât printr-un parteneriat cu Primăria Cluj

Locuri de muncă pentru romii din Pata Rât printr-un parteneriat cu Primăria Cluj
Asociația comunitara a Romilor din Coastei propune primăriei un acord de parteneriat pentru crearea de locuri de muncă prin antreprenoriat social în cadrul unei conferinţe ce va avea loc mâine, la ora 12.30, la „Clopot” pe B-dul Eroilor, sub forma unui spectacol stradal: “Munca nu e un lux. E un drept!”

"Participanții vor încerca să amplaseze un manechin costumat în haine de muncitor în vitrinele unor magazine simbolice pentru capitalismul consumerist (bănci, magazine cu articole de lux, cafenele etc.), pentru a aduce astfel în spațiul public al orașului, invadat de branduri ostentative, problema dreptului la muncă decentă. Manechinul va purta mesaje ca: „Economie pentru societate, nu pentru corporații!", „Dreptul la muncă este garantat de Constituția României", „Antreprenoriatul social creează locuri de muncă!", „Noi muncim, nu cerșim!", „Sunt rom și vreau să trăiesc în demnitate", „Asociația Comunitară a Romilor din Coastei VĂ ESTE PARTENER pentru un Cluj mai curat și mai verde", „NOI ADUCEM ȘANSA antreprenoriatului social. Sprijiniți această șansă!" „Să lucrăm împreună", „Noi lucrăm pentru economie socială. Voi?", se arată într-un comunicat remis presei.

Acțiunea de solidaritate depășește granițele ghetoului Pata-Rât, adresându-se și muncitorilor disponibilizați de la Mechel Câmpia Turzii, cât și altor persoane al căror drept la muncă decentă este încălcat.

Citeşte mai multe despre acest proiect în memoriul ataşat textului.

 

 

Comenteaza