Lotul Uioreanu a fost scos de sub controlul judiciar

Lotul Uioreanu a fost scos de sub controlul judiciar
Fostul preşedinte al Consiliului Județean (CJ) Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, toţi judecaţi pentru fapte de corupţie, au fost scoși de sub controlul judiciar.

Curtea de Apel Cluj a consființit încheierea prin care judecătorul din dosarul fostului șef al forului administrativ județean a revocat măsura controlului judiciar pe care o mai aveau cei trei, informează clujust.ro.

Instanța Tribunalului Cluj a verificat săptămâna trecută măsura controlului judiciar care era luată asupra celor trei inculpați și a considerat că nu se mai impune măsura, însă procurorii DNA au contestat încheierea la Curtea de Apel.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 23 iunie 2014, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru al Adunării Generale a Acţionarilor în cadrul societăţii Construcţii Napoca, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.

Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la firma Sinai Comimpex Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Lotul Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv. În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, însă în noiembrie Curtea de Apel Cluj a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu. La sfârșitul lui martie 2015 magistraţii Tribunalului Cluj au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul celor trei inculpați. 

Procesul de corupţie a început în 2 martie la Tribunalul Cluj, după nouă luni de la trimiterea dosarului în judecată.

Comenteaza