Lucrările la Clinica de Ginecologie sunt blocate din cauza subfinanţării VIDEO

Lucrările la Clinica de Ginecologie  sunt blocate din cauza subfinanţării VIDEO
Lucrările de reabilitare la Clinica de Ginecologie I sunt blocate de la începutul anului din din lipsa de fonduri. Ministerul Sănătăţii nu a alocat bani pentru continuarea lucrărilor începute la Clinica de Ginecologie în anul 2009 şi care ar fi trebuit finalizate anul trecut, astfel încât unitatea medicală lucrează la jumătate din capacitate.

Lucrarea de reabilitare a Clinicii de Ginecologie I face parte dintr-un proiect al Ministerului Sănătăţii finanţat de Banca Mondială şi care cuprinde mai multe maternităţi din ţară.

"Mie mi s-a blocat reparaţia maternităţii pentru că Ministerul de Finanţe nu a asigurat partea de fonduri care deşi era făcut pe împrumut prin Banca Mondială şi în situaţia mea sunt mai multe maternităţi din ţară unde lucrările sunt blocate din lipsă de finanţare", a spus Florin Stamatian, şeful Clinicii de Ginecologie.

Medicul este nemulţumit de situaţia în care se află Clinica de Ginecologie, mai ales că instituţia funcţionează la jumătate din capacitate din cauza lucrărilor.

"Proiectul care a fost făcut iniţial şi care este în derulare şi la noi ar fi fost undeva în jurul la patru milioane de euro. Pe mine mă interesează faptul că stau demolat de doi ani de zile, că lucrez la jumătate din capacitate şi că mă doare că chiar dacă ar termina maine eu aş lucra tot cu 50% capacitate pentru că celelalate spaţii fiind suprasolicitate trebuie să intre în reparaţii", mai spune Stamatian.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în subordinea căruia este Clinica de Ginecologie speră ca la următoarea rectificare bugetară lucrările să fie finanţate.

"Durata lucrărilor ar fi trebuit să fie de trei ani, deci ar fi trebuit ca la sfârşitul anului 20112 lucrările să fie încheiate. Din păcate, datorită resurselor financiare limitate lucrările au fost prelungite şi în anul 2013. Noi aşteptăm ca în cursul lunii iulie când are loc rectificarea bugetară să primim filă de buger pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii", a declarat Cristiana Ciortea, manager SCJU Cluj.

Prin aceste lucrări de reparaţii, Clinica de Ginecologie ar fi trebuit să aibă instalaţie electrică şi sanitară nouă, instalaţie de oxigen, de sterilizare, dar şi două lifturi exterioare.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: F. Dan/C.Fedeleş

Comenteaza