Luminație cu restricții la Cluj

Luminație cu restricții la Cluj

În condițiile în care rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul județului este pe un trend ascendent, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis implementarea unor măsuri de siguranță, de Ziua Morților, în lăcașele de cult și în cimitire.

Astfel, pentru data de 1 Noiembrie, când se comemorează Ziua Morților, vor fi impuse măsuri speciale - la morminte vor putea participa maxim 6 persoane aparținând aceleiași familii, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, se va respecta distanța de 2 m între persoane, iar la intrarea în cimitire populația va fi supusă un triaj observațional.

De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașurile de cult se va face prin asigurarea unei suprafețe de 4 metri pentru fiecare persoană și de minim doi metri între persoane, iar la intrarea în lăcașurile de cult sau unde se organizează slujbe religioase, persoanele sunt obligate să-și dezinfecteze mâinile.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în interiorul lăcașurilor de cult, astfel încât să acopere nasul și gura, iar accesul persoanelor care prezintă probleme respiratorii va fi interzis. Obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune) se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore.

În lăcașurile de cult și cimitire se vor asigura circuite separate de intrare și ieșire semnalizate explicit, iar slujbele se vor organiza în aer liber cu menținerea unei distanțe de 1,5 metri între persoane.
   
Se interzice prezența la cavou a unui grup mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii și se va menține distanța de 2 metri la magazinele bisericești sau de flori. 

Administratorul cimitirului va limita accesul persoanelor în cimitir în cazul în care capacitatea cimitirului nu mai asigură respectarea măsurilor de distanțare impuse.

Comenteaza