Magistraţii din Cluj protestează împotriva legilor justiţiei. "Suntem cu ochi pe voi!" FOTO/VIDEO

Magistraţii din Cluj protestează împotriva legilor justiţiei.
Magistraţii din Cluj, în frunte cu judecătorul Cristi Danileţ, Anca Mărincean, şefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), şi Florin Mornăilă, şeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au protestat în faţa Tribunalului Cluj împotriva modificărilor legilor justiţiei şi a codurilor penale. Un grup de clujeni s-a alăturat protestului celor 100 de magistraţi, aplaudând.

A fost un protest în tăcere pentru că magistraţii sunt "muţi de uimire" faţă de ce se întâmplă cu legile justiţiei şi codurile penale. La finalul manifestaţiei, au primit flori din partea clujenilor. O delegaţie din Cluj va pleca la Bucureşti la protestele din faţa Curţii de Apel din capitală şi apoi la Parlamentul României. 

"Luni, între orele 12:00 și 13:00, judecătorii și procurorii din județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud ies în fața tribunalelor, îmbrăcați în robe! Ei protestează împotriva modificărilor aduse la legile justiției și a codurilor penal și de procedură penală. 

Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ceea ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane", a anunţat judecătorul clujean Cristi Danileţ, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

"Așadar, luni anunţăm și noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dacă trebuie să iasă și magistrații în stradă să înțelegeți că e groasă, atunci o să facem și asta, să vuiască Europa!", a mai scris magistratul clujean, pe reţeaua de socializare.

Comenteaza