MAI a întocmit 117 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

MAI a întocmit 117 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că MAI a întocmit 117 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în creștere față de cele 98 raportate ieri.

“Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, e mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Comenteaza