Mai multe clădiri și un teren, sub sechestru în cazul evaziunii la firme din Cluj ce comercializează carne de pui

Mai multe clădiri și un teren, sub sechestru în cazul evaziunii la firme din Cluj ce comercializează carne de pui
Patru persoane sunt cercetate sub control judiciar, în urma celor 19 percheziții efectuate miercuri, în judeţul Cluj, la firme din domeniul comercializării cărnii de pui, bănuite că ar fi creat un prejudiciu de 6 milioane de lei, prin evaziune fiscală.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 6 clădiri și un teren, precum și asupra sumelor de bani din conturile celor în cauză.

"La data de 19 octombrie 2016, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat 19 percheziţii în judeţul Cluj, la sediile şi punctele de lucru ale unor firme şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

În urma administrării probatoriului, față de 4 persoane a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost dispusă măsura controlului judiciar. De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 6 clădiri și asupra sumelor de bani din conturile celor în cauză", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Din cercetări a reieșit că, începând cu 2012, persoanele în cauză nu ar fi înregistrat în contabilitate operațiunile efectuate și veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de plata obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi folosit în circuitul infracţional creat mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea intracomunitară de produse agro-alimentare (carne de pui), din judeţul Cluj.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 6 milioane de lei. La activităţi au participat şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, precum şi jandarmi.

Comenteaza