Reptile din Vivariul Universitații Babeș-Bolyai, furate de un bărbat din Florești

Reptile din Vivariul Universitații Babeș-Bolyai, furate de un bărbat din Florești
| Foto: Foto: Cluj City Tour

Bărbatul de 35 de ani a fost prins în flagrant delict în timp ce încerca să vândă animalele.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, bărbatul respectiv a furat din vivariu și un încălzitor pentru reptile.

 „Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar - Compartimentul Investigaţii Criminale, au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat de 35 de ani, din comuna Florești, bănuit de sustragerea de reptile. Sub pretextul achiziţionării a doi şerpi, poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului şi au identificat un şarpe Boa curcubeu, acesta fiind cel sustras dintr-un vivariu din Cluj-Napoca.

De asemenea, au identificat şi un încălzitor pentru reptile, care, de asemenea, ar fi fost sustras din incinta vivariului. În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut 24 de ore pe bărbat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată”, se arată în comunicat.

Conform investigaţiilor efectuate de polițiștii clujeni, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, bărbatul ar fi profitat de lucrările de modernizare care se efectuau în clădirea respectivă şi ar fi pătruns fără drept în vivariu de unde ar fi sustras un şarpe de porumb – Corn Snake, o şopârlă Gecko Crested, un şarpe Boa curcubeu şi un încălzitor pentru reptile, cauzând un prejudiciu total de circa 1.700 de lei.

„În urma acţiunii flagrante s-a reuşit recuperarea şarpelui boa şi a încălzitorului pentru reptile, în valoare de 1.100 de lei. Șarpele a fost evaluat la 1.000 de lei, iar încălzitorul, la 100 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Cluj. Vivariul de unde au fost sustrase reptilele este cel al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Surse judiciare au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că bărbatul ar fi declarat polițiștilor la audieri că șopârla Gecko Crested ar fi reușit să o vândă, iar şarpele de porumb ar fi decedat, ambele reptile fiind evaluate la câte 300 de lei.

loading...
Comenteaza