Un medic de la Spitalul de Recuperare a luat mită de 15 ori. Condamnat la închisoare

Un medic de la Spitalul de Recuperare a luat mită de 15 ori. Condamnat la închisoare

Doctorul Florin Mihai Răcășan, de la Spitalul Clinic de Recuperare (SCR) Cluj-Napoca, a primit doi ani și 10 luni de închisoare, după ce a fost prins că lua mită de la pacienți.

Tribunalul Cluj l-a condamnat pe medicul de la SCR la închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat că a luat mită de 15 ori. Magistratul a mai dispus ca de la doctor să fie confiscată suma de 5.050 de euro, conform Cluj Just.

”Condamnă pe inculpatul Răcășan Florin Mihai, în baza art. 289 alin. l Cod Penal coroborat cu art. 5 şi art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. l Cod Penal (15 acte materiale), cu aplicarea art. 396 al. 10 Cod de Procedură Penală, la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 10 (zece) luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În temeiul art. 289 al. 1, rap. la art. 66 alin. 1 lit. g), art. 67 al. 2 şi art. 68 al. 1 lit. c) Cod Penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a exercita profesia de medic de care s-a folosit pentru comiterea faptei, pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei principale a închisorii.

În baza art. 65 alin. 1 şi 3 raportat la art. 66 alin. 1 lit. g) Cod Penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a exercita profesia de medic, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În temeiul art. 72 Cod Penal rap. la art. 399 al. 9 Cod de Procedură Penală scade din durata pedepsei principale durata reţinerii şi a arestului la domiciliu din data de 15.07.2019 până la data de 30.11.2019 (inclusiv).

În baza art. 289 al. 3 Cod de Procedură Penală dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 5.050 de euro sau echivalentul în lei, la cursul Băncii Naționale a României din ziua confiscării”, se precizează în sentința judecătorească.

Medicul clujean a fost prins în flagrant delict în ianuarie, când a luat mită suma de 600 de euro de la un pacient pe care tocmai l-a operat la picior.

Comenteaza