Mai mulţi tineri clujeni au participat la Bistriţa la un curs de prevenire a criminalităţii

Mai mulţi tineri clujeni au participat la Bistriţa la un curs de prevenire a criminalităţii
80 de elevi şi studenţi clujeni şi bistriţeni au participat la un curs de instruire pentru voluntarii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

80 de elevi şi studenţi clujeni şi bistriţeni au participat la un curs de instruire pentru voluntarii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Activitatea s-a desfăşurat la Centrul de Agrement Sângeorz Băi din judeţul Bistriţa Năsăud.

Tinerii au avut ocazia de a lucra pe echipe în cadrul secţiunii de scriere de proiecte, fiecare echipă susţinându-şi ideea de proiect în plen. Temele abordate în cadrul proiectelor au fost prevenirea furturilor din autovehicule, prevenirea discriminării tinerilor cu dizabilităţi, prevenirea violenţei în familie, prevenirea violenţei în şcoală şi protecţia socială a tinerilor care se afla în penitenciare sau centre de reeducare.

Potrivit organizatorilor, întâlnirea voluntarilor din cele două judeţe a fost benefică atât din punctul de vedere al acumulării de informaţii, cât şi pentru realizarea schimbului de experienţă în domeniul voluntariatului.

 

Comenteaza