Mama elevului din Cluj trimis acasă să se tundă: "Regula asta nu exista când l-am înscris la liceu"

Mama elevului din Cluj trimis acasă să se tundă:
Mama lui Tudor Helgiu, elevul de clasa a X-a de la Liceul Greco-Catolic Inochentie Micu Cluj-Napoca, trimis acasă să se tundă susţine că regula privind lungimea părului sau existenţa bărbii nu exista când şi-a înscris copilul la liceu.

„Regula asta nu exista când l-am înscris la liceu și mă îndoiesc că exista până mi-a fost arătată astăzi. Domnul director mi-a arătat niște hârtii nesemnate, în care, într-o anexă, era specificată dimensiunea părului. El a zis că e forma revizuită a regulamentului. Nu exista decât ștampila unității școlare și semnătura lui. Pe tabelul pe care ar fi trebuit să figureze semnăturile consiliului de administrație nu exista nicio altă semnătură. (...) Oricum, totul era proaspăt tipărit, spiralat, pe regulamentul ăla nu cred că s-a uitat nimeni niciodată, în afară de mine, astăzi. Singura discuție care a existat s-a referit la ținuta decentă, cum să se îmbrace, pantaloni negri sau bleumarin, cămașă albă sau albastră, iar în privința părului nu s-a zis nimic până acum. Eu nu am semnat nimic. Tudor are părul lung de trei sau patru ani, deci nu știu de ce acum. Probabil a fost o zi neinspirată, neștiind ce amploare o să ia problema", a spus mama lui Tudor pentru vice.com. 

Când femeia l-a întrebat dacă reprezentanta elevilor pe școală a fost informată despre aceste modificări, părintele Tintelecan (directorul şcolii, n.red) nici măcar n-a știut să-i spună cum o cheamă pe fata respectivă. Cert e că atât Cristina, cât și fiul ei, sunt hotărâți să meargă până la capăt: „Nu am ajuns la o înțelegere. Eu, personal, n-am să-i tai părul, nu fac așa ceva, că-s femeie normală la cap, zic eu. Care sunt pașii următori? Nu a știut să-mi spună. (...) Ca să-i scazi nota la purtare, trebuie să ai abateri disciplinare. Deci, dacă o scade pentru că are părul lung, în orice instanță din România mă duc, cred că voi câștiga fără probleme."

Mai mulţi elevi de clasele a XI-a şi a XII-a de la Liceul Greco-Catolic au fost scoşi, marţi, din clasă şi din şcoală de către director, pe motiv că aveau părul lung sau barbă. Ei au fost trimişi să se tundă sau să se bărbierească.

 

Comenteaza