Mănâncă un gulaş la iarbă verde şi nu refuza pălinca! 19 sfaturi pentru cei ce vor să viziteze Transilvania

Mănâncă un gulaş la iarbă verde şi nu refuza pălinca!  19 sfaturi pentru cei ce vor să viziteze Transilvania
| Foto: mediafax.ro

"Roads and Kingdoms", un blog de călătorii care, de la lansarea sa din 2012 şi până astăzi a câştigat numeroase premii internaţionale, a alcătuit un ghid virtual cu sfaturi pentru cei interesaţi să descopere Transilvania.

"Transilvania este cea mai cunoscută regiune a României – şi poate pentru motivele greşite, din cauza unor poveştilor cu vampiri. Dar Transilvania, cea mai întinsă regiune a României, este bogată în munţi şi păduri virgine, oraşe medievale, mâncare savuroasă şi o viaţă socială primitoare şi generoasă, în ciuda faptului că are doar o mână de oraşe de dimensiune mari, cum este cosmopolitul oraş univesitar Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului în 2015", scriu bloggerii de la Roads and Kingdoms.

În articolul dedicat Transilvaniei, bloggerul scrie despre istoria României şi a Transilvaniei, despre tradiţii şi obiceiuri, dar şi despre mâncarea şi băutura pe care nu trebuie să o ratezi dacă eşti turist în Transilvania. Vă redăm în continuare câteva dintre sfaturile cuprinse de bloggerul născut în Miercurtea-Ciuc în ghidul său virtual de călătorie:

1. Zburaţi la Cluj-Napoca. Aeroportul clujean este cel mai mare şi mai aglomerat din Transilvania şi al doilea pe ţară. Aici au zboruri 15 companii aeriene, printre care Wizz Air şi Blue Air, care au curse aeriene ieftine în multe oraşe europene. Începe-ţi călătoria la Cluj, hub-ul cultural al Transilvaniei, apoi continuă aventura ta prin regiune cu autobuzul, trenul sau maşina.

2. Înţelege geografia regiunii. Transilvania înseamnă, în limba latină, "pământul dintre păduri", fiind un teritoriu mărginit la est şi sud de Munţii Carpaţi şi de păduri virgine. De asemenea, în Transilvania sunt urşi.

3. Înţelege şi istoria. Populaţia Transilvaniei de aproape 7 milioane de persoane este formată din mai multe etnii: 70% sunt români, 18% etnici maghiari şi comunităţi mai mici de rromi, ucraineni şi germani. Fii atent la istoria acestei regiuni ca să nu creezi tensiuni între comunităţile menţionate.

4. Nu uita să verifici de două ori dacă ai nevoie de viză. România nu este parte din spaţiul Schengen, însă cetăţenii europeni pot trece graniţa doar cu paşaportul sau cu cartea de identitate. Dacă eşti dintr-o ţară non-europeană, verifică de două ori dacă ai nevoie de viză înainte de a porni la drum.

5. Vezi dincolo de Dracula. Transilvania este asociată cu poveştile despre vampiri, în mare parte din cauza romanului “Dracula”, de Bram Stoker, însă contele din această poveste este inspirat de Vlad Ţepeş , care a trait în Castelul Bran. Dincolo de mit, Castelul este o clădire frumoasă. (…) De asemenea, vizitaţi Castelul Banffy de lângă Cluj-Napoca.

În listă este specificat şi gulaşul,  unul dintre cele mai populare mâncăruri ungureşti, pe care bloggerul îi îndeamnă pe turişti să îl mănânce la iarbă verde, proaspăt luat din ceaun... Şi nu refuza pălinca!

Vezi continuarea articolului AICI!

Comenteaza