Maratonistul Tiberiu Uşeriu, întâmpinat de peste 100 de persoane la sosirea în Cluj

Maratonistul Tiberiu Uşeriu, întâmpinat de peste 100 de persoane la sosirea în Cluj
Peste 100 de persoane l-au aşteptat miercuri seara, pe Aeroportul Internaţional din Cluj, pe Tiberiu Uşeriu, câştigătorul maratonului "6633" de la Polul Nord.

Uşeriu a sosit miercuri, în jurul orei 23, pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, fiind întâmpinat cu pancarte cu mesaje precum "566 km. Bravo!", "6633 Arctic Ultra", "Bine ai venit acasă", "Welcome home, Tibi", "Tibi, ai ajuns până la capăt", iar cei prezenţi i-au fredonat celebra melodie "We are the champions".

Maratonistul a vorbit despre întreaga experienţă de la Polul Nord, despre ce a însemnat pregătirea dură pe care a desfăşurat-o înaintea competiţiei, despre momentele dificile din timpul cursei şi despre ce l-a motivat pe tot parcursul aventurii în care a pornit. 

"Nu a fost mai grea cursa decât mă aşteptam. Eu m-am pregătit pentru asta din toate punctele de vedere. Am fost luat prin surprindere de multe ori, dar îmi place să îmi depăşesc limitele, să ies din zona de confort, şi asta m-a adus în faţă şi să termin cursa aşa cum am terminat-o", a explicat Tiberiu Uşeriu, citat de mediafax.ro. Acesta a vorbit şi despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat, dar şi despre cele -52 de grade Celsius din cauza cărora s-a ales cu degerături la mâini.

Bistriţeanul s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista la Polul Nord.

 

Comenteaza