Foto "Maratonul cailor", la Salina Equines din Cluj. Peste 40 de cai şi călăreţi se întrec pe 120 de km

"Maratonul cailor", la Salina Equines din Cluj.  Peste 40 de cai şi călăreţi se întrec pe 120 de km
"Maratonul cailor", la Salina Equines din Cluj.  Peste 40 de cai şi călăreţi se între pe 120 de km
"Maratonul cailor", la Salina Equines din Cluj.  Peste 40 de cai şi călăreţi se între pe 120 de km
"Maratonul cailor", la Salina Equines din Cluj.  Peste 40 de cai şi călăreţi se între pe 120 de km
"Maratonul cailor", la Salina Equines din Cluj.  Peste 40 de cai şi călăreţi se între pe 120 de km

Sezonul de hipism la Centrul de Echitaţie Salina Equines din Turda, judeţul Cluj, debutează cu Etapa Națională de Anduranță Ecvestră.

40 de cai şi călăreţi vor lua startul probei de Anduranţă (denumita și "maratonul cailor") ce presupune parcurgerea unor trasee pe distanţele de 40, 60, 80 şi 120 de km, proba fiind asistată de medici veterinari, arbitri și observatori. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, 28 aprilie, între orele 08.00 – 17.00. Intrarea este liberă.

Mâncare, vin şi aer curat

Pe lângă competiţia care se anunţă extrem de disputată şi de spectaculoasă, cei care se vor afla sâmbătă la Centrul de Echitaţie Salina Equines din Turda au la dispoziţie o mulţime de variante de petrecere a timpului. Asta pentru că, pe tot parcursul competiției, restaurantul Sarea-n Bucate organizează o zona de food&beverages, unde spectatorii pot să-și refacă rezervele de energie. De asemenea, în timpul desfășurării probei, oaspeții Centrului pot vizita grajdurile și caii Salina Equines sau pot vizita Podgoria Crama La Salina din apropiere. De asemenea, Salina Turda, în imediata apropiere a Centrului, poate fi un alt popas în cursul unei zile pline de bucurii pentru întreaga familie, în aerul proaspăt al dealurilor Durgăului.

Salina Equines organizează, în 2018, un număr de 5 evenimente hipice spectaculoase pe domeniul centrului de echitaţie, investiţie în valoare de 2,5 milioane de euro, în imediata apropiere a Salinei Turda din judeţul Cluj.

Premii de 100.000 de mii de euro, sute de participanți din țară și străinătate și mii de spectatori este bilanțul primilor doi ani de competiții sportive desfășurate în baza de lângă Salina Turda.

Clendarul competiţiilor organizate de Salina Equines în 2018

27 - 28 aprilie - Etapa națională de Anduranță Ecvestră (ediția a doua)

11 - 13 mai - Cupa Federației Ecvestre Române

5 - 8 iulie - Salina Equines Horse Trophy (ediția a treia)

12 - 15 iulie - Etapa Națională de Obstacole

13 - 16 septembrie - Finala Forță, Finale Amatori

 

Salina Equines – şcoală de echitaţie şi pensiune pentru cai

Centrul de Echitație Salina Equines, o investiție de aproximativ 2.5 milioane de euro, oferă servicii de echitație (existând posibilitatea de a practica Hipo-terapia - recuperarea medicală fizică, psihică sau psihomotorie - sub îndrumarea unui psihoterapeut şcolit în Italia) - în cele două manejuri exterioare, cu o suprafață de 4000 mp, respectiv 1100 mp și în cel acoperit, de 800 mp, dar funcționează și ca pensiune pentru aproximativ 50 de cai - fiecare cal beneficiază de alimentaţie şi de medicaţie specifică, sub supravegherea unui medic veterinar.

Centrul s-a născut din pasiunea pentru cai și un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat.

Mai multe informaţii despre domeniul ecvestru şi competiţie hipice Salina Equines găsiţi pe salinaequines.ro sau pe pegina de Facebook Salina Equines.

 

Comenteaza