MAREA LECTURĂ. Se citește în draci la Cluj. Cartea Recordurilor, venim

MAREA LECTURĂ. Se citește în draci la Cluj. Cartea Recordurilor, venim
MAREA LECTURĂ. Se citește în draci la Cluj. Cartea Recordurilor, venim.

Mii de clujeni citesc astăzi Eminescu în Piața Unirii, în încercarea de a intra în Cartea Recordurilor.

Clujul încearcă să stabilească un record Guinness. Festivalul Internaţional de Carte Transilvania îşi propune să stabilească recordul pentru cel mai mare număr de persoane, 10.000, care citesc pe rând aceeaşi carte. 100 de poeme alese, ale lui Mihai Eminescu, ar urma să fie citite rând după rând de clujenii prezenți în Piața Unirii. 


Totul a început la ora 10. Până la această oră au citit deja câteva mii de persoane. Au fost formate grupuri de câte 50 de persoane organizate de către echipa FICT. Toți participanții sunt numărați de către adjudecătorul GUINNESS WORLD RECORDS, precum și de către o firmă de audit independentă.

Primăria se alătură eforturilor organizatorilor și a transmis încurajări pe Facebook. ”Vă așteptăm să doborâm împreuna recordul mondial la Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă!”, se arată pe contul municipalității.

Iată regulamentul de participare:

1. Toți participanții trebuie să citească din aceeași carte.
2. Participanții trebuie să stea în rând sau într-o formație care facilitează citirea materialului de o manieră fluentă și coerentă.
3. Prima persoană trebuie să citească fragmentul unu, a doua persoană din rând, al doilea, și așa mai departe.
4. Pauzele între cititori nu trebuie să dureze mai mult de 10 secunde. Orice pauză mai mare de 10 secunde înseamnă că încercarea s-a terminat în acel moment.
5. Toți participanții trebuie să știe ce fragment citesc înainte de începerea încercării. Fragmentul este indicat de către organizatori.
6. Fiecare persoană trebuie să citească numai un fragment.
7. Dacă o persoană citește fragmentul greșit, atunci numărul care îi corespunde va fi eliminat din totalul final.

* În 2015, Library Marwadi Education Foundation (India) a stabilit acest record consemnat de GUINNESS WORLD RECORDS.

Comenteaza