Marga: Legea educaţiei e făcută împotriva profesorilor

Marga: Legea educaţiei e făcută împotriva profesorilor
Rectorul UBB, Andrei Marga, spune că legea declarată marţi constituţională de CCR "se aseamănă în multe privinţe cu punctul 20 din programul nazist de guvernare din 1934".
„Este o lege prin care se vrea politizarea învăţământului. România va avea tot felul de profesori dependenţi, de directoraşi numiţi politic în şcoli şi licee. Această lege e făcută împotriva profesorilor şi nu cu profesorii”, a declarat Andrei Marga la RFI.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai susţine că legea educaţiei seamănă cu programul de guvernare nazist. "În învăţământul de astăzi, să ne uităm bine în legile din alte ţări, competenţele sunt complementate de abilităţi de bază şi mai ales de educaţia pentru valori. Aşa cum sunt înţelese în lege aceste lucruri, ele ne duc încet-încet, pe nesimţite, spre o viziune provincial-tehnocratică, ce se aseamănă în multe privinţe cu punctul 20 din programul nazist de guvernare din 1934. Oamenii ăştia nu citesc aceste lucruri, însă ei nu realizează că se pot apropia, chiar şi involuntar, de puncte de vedere compromise istoriceşte", afirmă liberalul.
Comenteaza