Maria Grapini a comis-o și de Ziua Limbii Române. Vezi ce a postat pe Facebook FOTO

Maria Grapini a comis-o și de Ziua Limbii Române. Vezi ce a postat pe Facebook FOTO
Este cunoscut faptul că Maria Grapini, europarlamentar PPU, este certată cu limba română. A revenit în atenţia internauţilor, tocmai astăzi, de Ziua Limbii Române.

''Azi, de Ziua limbii romane as vrea sa decidem care este imagine castigatoare ca imagine propusa pentru a fi imaginea Romaniei.Pe primele doua locuri in ordinea voturilor au fost acestea:astept votul dumneavoastra pana la sfârșitul zilei. Spor la lucru!", a scris aceasta pe Facebook. Postarea a strâns 59 de share-uri şi zeci de comentarii. 

 

Untitled

Ziua Limbii Române se sărbătoreşte în România la 31 august, la aceeaşi dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990.

Propunerea legislativă a fost iniţiată în 2011, la propunerea senatorului PNL Viorel Badea, fiind semnată de 166 de parlamentari aparţinând tuturor partidelor parlamentare din România. În expunerea de motive, iniţiatorul propunerii legislative explică faptul că "importanţa limbii române nu trebuie marginalizată de tendinţele actuale către globalizare, deoarece limba română reprezintă fundamentul identităţii naţionale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăţi puternice şi unite".

Această propunere legislativă a fost legiferată ca zi festivă a României prin Legea nr. 53/2013 adoptată de Parlamentul României cu 312 voturi pentru, două voturi împotrivă şi cinci abţineri.

Conform legii, Ziua Limbii Române poate fi marcată de către autorităţile şi instituţiile publice, inclusiv de reprezentanţele diplomatice şi institutele culturale ale României, precum şi de către alte instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific.

În această zi va fi arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

 

Comenteaza