Marius Balo, profesorul clujean închis 8 ani în China, a ajuns acasă: "Am visat atât de mult la acest moment"

Marius Balo, profesorul clujean închis 8 ani în China, a ajuns acasă: "Am visat atât de mult la acest moment"
| Foto: observatornews.ro

Profesorul clujean Marius Balo a aterizat la Cluj-Napoca chiar în prima zi de Paște.

Marius Balo a reușit să ajungă acasă în prima zi de Paște. Profesorul clujean a aterizat, azi noapte, la Cluj-Napoca, unde a fost întâmpinat de unchiul său, cel care l-a crescut de la vârsta de 10 ani, şi de avocat. 

„N-am dormit de 3 zile, sunt aşa...levitez. Însă şi de emoţie. E cea mai fericită zi din viaţa mea. Doar prin prizma faptului că am visat atât de mult la acest moment. Îl tot pregăteam psihic. Zile şi săptămâni şi luni. Şi acum, situaţia este oarecum ireală", a declarat Marius Balo la sosirea pe aeroportul din Cluj-Napoca, potrivit observatornews.ro.

Marius Balo a fost eliberat în 29 martie după ce a şi-a ispăşit întreaga pedeapsă, respectiv 8 ani de închisoare în China, pentru o presupusă fraudă de 80 de dolari. Acesta a rămas blocat până acum în Shanghai, după ce i s-au anulat mai multe zboruri, orașul fiind în lockdown din cauza unui focar de COVID.

În 28 martie 2014, Marius Balo a fost arestat pentru o presupusă infracțiune de fraudă contractuală. Procurorii au susținut că clujeanul a primit 80 de dolari de la cetățeni chinezi, fără să știe că suma provine din comiterea unei infracțiuni. În exact aceeași situație s-a aflat și un cetățean britanic, care primise aceeași sumă de bani, dar care a fost eliberat fără a petrece vreo zi în închisoare, datorită intervenției eficiente a Ambasadei Marii Britanii. 

Comenteaza