Marş al tăcerii la Cluj. Se comemorează bicicliştii care au murit în accidente rutiere

Marş al tăcerii la Cluj. Se comemorează bicicliştii care au murit în accidente rutiere

Clujenii sunt chemaţi să se alăture, miercuri, unui marş al tăcerii dedicat bicicliştilor victime ale accidentelor rutiere, organizat în cadrul evenimentului global "Ride of silence", ajuns la a 16-a editie şi derulat în sute de oraşe de pe toate continentele.

Miercuri, 15 mai 2019, se va desfășura la Cluj-Napoca, în organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federației Bicicliștilor din România (FBR), o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 139-a din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998).

Are un caracter special prin faptul că va fi un MARȘ AL TĂCERII dedicat BICICLIȘTILOR VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE, că parte a evenimentului global "RIDE OF SILENCE" ajuns la a 16-a ediție șî derulat în sute de orașe de pe toate continentele.

"Sunt bineveniți orice bicicliști clujeni. Întâlnirea participanților va fi în piața Unirii, la ora 19:00. Marșul va dura circa o oră și va străbate zona centrală și pericentrală a Clujului și cartierele Mărăști și Grigorescu. Se va rula în liniște și se recomandă participanților să poarte cămăși sau bluze de culoare albă. În final se va depune o jerbă și se vor aprinde lumânări în amintirea bicicliștilor uciși de mașini", transmit organizatorii.

Traseul concret este: Piața Unirii - Bd.Eroilor - Calea Dorobanților - str. Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 – p-ta A.Iancu - str.Cuza Vodă - p-ta M.Viteazu - str. I.P.Voitesti - str.Dacia - str.Gen.Dragalina - bd.1 Decembrie 1918 - pasarela peste Someș - pistă biciclete mal Someș - str. Uzinei Electrice - str.Stadion - Parcul Central S.Bărnuțiu - str. E.Isac - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str. Napoca - p-ta Unirii.

"Este o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei că o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală", precizează organizatorii.

Comenteaza