Marș la 100 de ani de administrație românească la Cluj, cu oameni în costume populare

Marș la 100 de ani de administrație românească la Cluj, cu oameni în costume populare

Aproximativ 250 de persoane cu steaguri tricolore şi costume naţionale au participat, sâmbătă, la ''Marşul Recunoştinţei'', organizat la Cluj-Napoca pentru marcarea a 100 de ani de administraţie românească.

" 'Marşul Recunoştinţei' a fost organizat cu ocazia aniversării a 100 de ani de administraţie românească la Cluj-Napoca şi este doar o parte din seria manifestărilor pe care le dedicăm acestui eveniment. De asemenea, avem şi un simpozion la Casa de Cultură a Studenţilor în care vom încerca să evidenţiem cele mai importante realizări ale celor 100 de ani de administraţie românească din Cluj-Napoca şi din Transilvania", a spus preşedintele Societăţii Cultural-Patriotice "Avram Iancu" Cluj-Napoca, Tiberiu Groza, organizatorul evenimentului.

Participanţii s-au adunat la statuia lui Mihai Viteazul, unde au depus coroane de flori, iar apoi au pornit în marş prin zona centrală a oraşului, însoţiţi de Taraful din Vaţa, compus din 15 saxofonişti, acordeonişti şi taragotişti, cu care au interpretat cântece patriotice.

Comenteaza