Marş pentru viaţă, la Cluj. Sute de persoane, în frunte cu reprezentanţii bisericii, au protestat împotriva avorturilor

Marş pentru viaţă, la Cluj. Sute de persoane, în frunte cu reprezentanţii bisericii, au protestat împotriva avorturilor
Cele câteva sute de persoane care au participat la ”Marşul pentru viaţă” organizat, sâmbătă, la Cluj, i-au avut alături pe Mitropolitul Clujului, IPS Andrei şi pe PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.

La fel ca în întreaga ţară, şi la Cluj, în ziua Bunei Vestiri, oamenii s-au adunat pentru a susţine viaţa şi a spune "stop" avorturilor.

"Marşul pentru viaţă" care a avut loc la Cluj-Napoca a adunat în centrul oraşului aproximativ cinci sute de persoane de toate vârstele, de la părinţi cu copii în cărucioare, la bunici veniţi să susţină dreptul la viaţă şi al celor încă nenăscuţi.

Evenimentul organizat de mai multe culte religioase, asociaţii şi fundaţii ca formă de protest faţă de avorturile din România i-a adus alături şi pe Mitropolitul Clujului, IPS Andrei şi pe PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a atras atenţia că "nu s-ar prăbuşi România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama, şi unul pentru ţară şi biserică. Atunci nu ne-am prăbuşi demografic. Din punct de vedere religios, avortul este un păcat strigător la cer"

De asemenea, cu ocazia manifestării s-a subliniat şi faptul că scăderea natalităţii a devenit o problemă de siguranţă naţională a României.

"La sfârşitul anului 1990, România înregistra un număr de 992.256 avorturi, la o populaţie de 23 milioane. Populaţia României a scăzut în ultimii 24 de ani de la 23 milioane în 1990, la 19,9 milioane în 2014", a declarat David Ille, unul dintre organizatorii marşului. 

Acesta a mai spus că numărul avorturilor în ţara noastră este mult prea mare, amintind şi faptul că în anii ‘90, România se afla "pe primul loc în Europa şi pe locul 2 în lume la numărul avorturilor raportate la populaţie. Era ca şi cum românii au înţeles că libertatea lor era libertatea de a-şi ucide pruncii nenăscuţi fără să înţeleagă că asta însemna şi ruinarea viitorului".

Participanţii, purtând mesaje ca: "TU. EU. NOI. TOŢI. AM FOST ODATĂ EMBRIONI" sau "Avortul: o inimă oprită şi o inimă rănită" au pornit într-un marş pe traseul Piaţa Avram Iancu - Calea Dorobanţilor - str. Piteşti, urmând să se întoarcă pe Bulevardul Eroilor.

Comenteaza