Masca ar putea deveni obligatorie pe stradă și în România

Masca ar putea deveni obligatorie pe stradă și în România

Dacă ritmul infectărilor se va menține ridicat masca ar putea deveni obligatorie în România și pe stradă, nu doar în zonele aglomerate sau în localitățile unde rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire e ridicată, așa cum se întâmplă, în prezent, într-un oraș din Cluj.

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat, joi seara, la Digi24.

De altfel, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a decis, în cadrul unei ședințe convocate miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție pentru locuitorii Dejului, cu vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice închise sau deschise, după ce rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire în municipiu a ajuns la 1,66 / 1.000 de locuitori.

Miercuri, în România au fost înregistrate 3.130 de noi îmbolnăviri în 24 de ore, un nou record al pandemiei. De asemenea, un record al cazurilor noi a fost și la Cluj, unde 117 persoane au fost depistate pozitiv de la o zi la alta.

Comenteaza