Maşinile de poliţie, pericol pe patru roţi. "Periclitează atât siguranța polițiștilor, cât și a cetățenilor"

Maşinile de poliţie, pericol pe patru roţi.
Poliţiştii atrag atenţia asupra stării tehnice a unor maşini aflate în dotarea IPJ Cluj şi cer înlocuirea lor. Autoturismele nu au cauciucuri de iarnă, ABS, airbag sau servo-direcție, iar sistemul de închidere este stricat.

Ministerul de Interne şi conducerea IPJ Cluj au fost sesizate de Alexandru Firicel, unul dintre președinţii teritoriali ai Sindicatului Poliţiştilor din România "Diamantul".

"La nivelul IPJ Cluj - secția 1 Poliție - Biroul Ordine Publică, sunt 3 autoturisme Dacia Logan „promoție" 2006 care periclitează atât siguranța polițiștilor români cât și a cetățenilor. Arăt că aceste autoturisme sunt într-o fază avansată de degradare (fotografiile atașate vorbesc de la sine), nefiind acestea dotate cu cauciucuri pentru anotimpul de iarnă, ABS, airbag (partea dreaptă), servo-direcție ș.a. dotări „excepționale" ce pot face distincție între viață și moarte. Mai mult, în cazul deplasării la o intervenție, autospecialele în cauză pot fi „sustrase" de orișice persoană rău-voitoare întrucât sistemul de asigurare al acestora poate fi dezasigurat cu aproape orice cheie", susţine poliţistul.

Există şi maşini într-o stare tehnică bună, dar ele sunt folosite "pentru îmbunătățirea imaginii Poliției", dezvăluie oamenii legii: "La nivelul secției 1 Poliție există un singur autovehicul Dacia Logan model nou utilizat exclusiv de șeful de schimb. În lipsa acestuia, nimeni nu are dreptul de a conduce acest autovehicul fiind utilizat pentru îmbunătățirea imaginii Poliției".

În plus, spune poliţistul, "nu există un contract de întreținere tehnică, respectiv îngrijire a acestor autovehicule, polițiștii fiind nevoiți, ca deobicei, să suporte aceste cheltuieli din fonduri proprii".

Sindicalistul a adresat Ministerului de Interne şi conducerii IPJ Cluj o solicitare în trei puncte:
1. Retragerea celor 3 autovehicule marca Dacia Logan („promoție" 2006) și casarea urgentă a acestora;
2. Contractarea, în regim de urgență, a serviciilor de asigurare tehnică, reparații, curățire a autovehiculelor secției 1 Poliție-BOP din cadrul IPJ Cluj pentru a nu se mai periclita traficul rutier și viețile oamenilor;
3. Verificarea întregului parc auto aflat la nivelul IPJ Cluj în vederea stabilirii cu exactitate a autovehiculelor aflate în stare avansată de degradare și/sau cu defecțiuni/lipsuri în vederea efectuării reparațiilor/schimburile de consumabile pentru prevenirea oricărui eveniment rutier.

Vom reveni cu reacţia IPJ Cluj, imediat ce o vom primi.

Comenteaza